برنامه فیزیکی مرکز موسیقی

قسمتی از متن :
برنامه فیزیکی مرکز موسیقی فولکوریک
هر پروژه معماری برای تأمین اهداف مشخص و انجام فعالیتهای معینی طراحی میشود. فضاهای مورد نیاز هر پروژه بر اساس نوع فعالیتها و دسته بندی آن ها مشخص می گردد. ابعاد و مشخصات فضاها با توجه به نوع و حجم فعالیتها و مبلمان و لوازم مورد استفاده و استاندارهای موجود معین می شود فهرست فضاهای مورد نیاز هر پروژه به همراه تعداد و مساحت و ویژگیهای اصلی هر فضا بعنوان برنامه فیزیکی در شماره ملاحضه می شود.(مبحث چهارم،1392)
سرسرای ورودی
طراحی فضای ورودی قبل از رسیدن به بنا از خارج ساختمان مهم به نظر مـــی رسد . ورودی خانه باید ضمن تامین دسترسی مناسب به خانه، فضای داخلی خانه را از فضای عمومی جدا نماید و امکانات مربوط به ورود، تعویض لباس، در آوردن کفش، امکان استقبال و مشایعت را تامین کند. زیبا و راحت باشد , فاقد فضاهای بلا استفاده بوده و در شرایط اقلیمی نامطلوب مانع نفوذ سرما، گرما و گرد وخاک شود . ورودی باید دسترسی ساده به نشیمن، پذیرایی، پله های طبقات و آشپزخانه داشته باشد (مبحث چهارم،1392)
تاسیسات مرکز موسیقی
تاسیسات انعطاف پذیر انبارها و صندلی های نشستن همراه با سقف های متحرک و صحنه های متنوع، امکان ظرفیت های متنوع و دینامیسم آکوستیک را فراهم می سازند که شامل نمایش های معمولی کنسرت ارکستر، اپرا و موسیقی می شود. تئاترها و مراکز هنری از نظر امکانات و استفاده از فضا با یکدیگر تفاوت دارند. در طرح های جدید امکاناتی از قبیل نمایشگاه فروشگاه، رستوران و خدمات توریستی گنجانده می شود ساختمان های سنتی تئاتر از قسمت های تزئینی و پلکان های فرش شده منتهی به تالار نمایش تشکیل می شوند(پیکارد، 1386)
ساختمان تئاتر از سه قسمت تشکیل می شود:
1- پذیرش/ بر یا نمای پیشین ساختمان: هال ورودی، سرسرا باجه بلیط فروشی، رختکن، توالت ها، کریدورها و پلکان موارد دلخواه، فروشگاه بار، نمایشگاه، رستوران، دفتر اطلاعات، دفتر اجرایی و ادراری. (پیکارد، 1386)
2- تالار نمایش: ناحیه نشستن
3- صحنه / پشت صحنه: صحنه اصلی، جناحین، ناحیه پشت صحنه، رختکن، موارد دلخواه کمد، کارگاه اتاق آموزش، آشپزخانه، اتاق پرسنل. (پیکارد، 1386)