سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پاورپوینت گردش خون

اسلاید 1 :
قلب
دل یا قلب نوعی عضو عضلانی در انسان‌ها و دیگر حیوانات است که خون را از طریق رگ خونی در دستگاه گردش خون به گردش درمی‌آورد.خون اکسیژن و مواد غذایی لازم را برای بدن مهیا می‌سازد و همچنین به از بین رفتن مواد زائد ناشی از متابولیسم (سوخت و ساز بدن) کمک می‌کند.
قلب انسان به طور متوسط حدود 70 بار در دقیقه می‌تپد. قلب انسان بین دو شش در بدن قرار دارد و به گونه‌ای قرار گرفته‌است که رأس آن متمایل به سمت چپ و پایین قرارمی‌گیرد. هر ضربان قلب حدود هشت دهم ثانیه زمان مبخواهد که این زمان شامل 0/1 ثانیه انقباض دهلیزها، 0/3 ثانیه انقباض بطن‌ها و 0/4 ثانیه استراحت قلب می‌باشد. بافت قلب نیز هم‌چون دیگر بافت‌های بدن نیاز به تغذیه دارد که تغذیه? قلب برعهده? عروق کرونری (تاجی) می‌باشد.

اسلاید 2 :
کالبد شناسی قلب
در انسان‌ها، پستانداران دیگر و پرندگان قلب به چهار محفظه تقسیم می‌شود:دهلیز چپ و راست که بالا و بطن چپ و راست که در قسمت پایین قرار گرفته است.معمولاً دهلیز و بطن راست را به نام قلب راستی و همتایان چپی آنها را به نام قلب چپی می‌شناسند.اما در مواردی دیگر، قلب ماهی‌ها دو محفظه،یک بطن و یک دهلیز دارد، در حالی که قلب خزندگان دارای سه محفظه است.در یک قلب سالم به خاطر وجود دریچه‌های قلبی، خون از یک سمت وارد قلب می‌شود که این مسئله از جریان برعکس جلوگیری می‌کند.قلب در یک کیسه محافظتی قرار گرفته که پیراشامه (پریکارد) نام دارد و همچنین شامل مایع است. دیواره? قلب از سه لایه تشکیل می‌شود: ماهیچه قلب (میوکارد)، پیراشامه (پریکارد) و درون‌شامه قلب (آندوکارد).این عضو مخروطی‌شکل به‌صورت کیسه‌ای عضلانی تقریباً در وسط فضای قفسه سینه(مدیاستینوم میانی) کمی متمایل به جلو و طرف چپ قراردارد؛ و میان ریه? چپ و راست و متمایل به ریه? چپ می‌باشد و همین موجب شده‌است تا شکل و قرارگیری ریه‌ها با هم متفاوت باشد. از آن‌جا که قلب اندام بسیار حساسی و حیاتی است توسط قفسه? سینه (توراکس) محافظت می‌شود.ابعاد قلب در یک فرد بزرگسال حدود 12سانتیمتر و وزن آن در آقایان حدود 300 و در خانمها حدود 250 گرم می‌باشد.محل قلب در پشت استخوان جناغ سینه و حدفاصل غضروف‌های دنده‌های سوم تا ششم در سمت چپ قفسه سینه می‌باشد. یک دیواره? عضلانی قلب را به دو نیمه? راست و چپ تقسیم می‌کند. نیمه? راست مربوط به خون سیاهرگی و نیمه? چپ مربوط به خون سرخرگی است. هر یک از دو نیمه? راست و چپ نیز مجدداً به‌وسیله? یک تیغه? عضلانی افقی نازک‌تر به دو حفره? فرعی تقسیم می‌شوند. حفره‌های بالایی که کوچک‌تر و نازک‌تر هستند دهلیز نام‌دارند و دریافت‌کننده? خون می‌باشند. حفره‌های پایینی که بزرگ‌تر و ضخیم‌ترند بطنهای قلبی هستند و خون دریافتی را به سایر اعضای بدن پمپ می‌کنند. پس قلب متشکل از چهار حفره‌است: دو حفره? کوچک در بالا (دهلیزهای راست و چپ) و دو حفره بزرگ در پایین (بطن‌های راست و چپ).

خرید فایل