سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پاورپوینت مفهوم فضا ، اسطوره ای هندسی، مقدس

اسلاید 1 :
مفهوم فضا ، اسطوره ای هندسی، مقدس، فضا از نظر میرمیران و فلامکی
خائوس در زبان یونانی به معنای فضا، مغاک، فضای تهی و گشاده و خمیازه می‌باشد و از ریشه xasko به معنای خمیازه کشیدن مشتق شده است. در اساطیر یونان خائوس حفره ای میان زمین و آسمان است، زمین و آسمان که همچون کف و سقف جهان می باشند. به‌واسطه خائوس از هم جداشده‌اند. ارسطو (و قدما)، کائوس را هستی بی‌نظم، درهم آشفته، مکانی خالی از جسم (فضای تهی) می‌داند. تصور هزبود از کائوس، تصور خلأ نامتناهی را که میان آسمان و زمین دهن بازکرده است، پدید می‌آورد (فروتن، 1384).
فیثاغورثیان فضا را معادل نامتناهی و وظیفه‌ی خلأ را جدا نگه‌داشتن چیزها، از هم می­دانستند. افلاطون با استناد به نظر فیثاغورثیان جهان را هندسی تبیین کرد و آن را با اشکال هندسی بیان نمود و آن را شکل، توصیف می‌کند که اولاً همیشه وجود دارد و فساد نمی‌پذیرد و ثانیاً جایی برای تمام اشیائی که به وجود می‌آیند فراهم می‌کند. در کتاب تیمائوس افلاطون فضا را برابر مکان می‌گیرد.
- Chaos

اسلاید 2:
ارسطو به‌ندرت به کلمه فضا اشاره دارد، بحث او درباره فضا را باید در مقادیر فضایی جستجو کرد، place=lieu ازنظر ارسطو، فضا مجموعه‌ای از مکان و زمینه‌ای دینامیک با اعراض کیفی است. برای ارسطو فضا محتوای یک ظرف بود.

اسلاید 3 :
فضای اسطوره‌ای
جهان اساطیری دارای مرکز است (معابد، کوه‌های مقدس و بعضی شهرهای مقدس) رابطه کل فضا با جزء آن رابطه‌ای ساختاری است، هر جند آن فرم یا ساختار کل را دارد. فرم کل فضای اسطوره‌ای در تک‌تک اجزاء آن نیز پایدار می‌ماند و براثر تقسیم از میان نمی‌رود. رابطه شیء با مکان یک رابطه قراردادی و اتفاقی نیست بلکه مکان جزئی از وجود شیء است. نسبت‌ها و روابط نیز به یک هویت واحد متکی است به‌عبارت‌دیگر ذات اولیه یکی است. فضای اسطوره‌ای ارزش واحدی دارد که بیانش را تقابل میان امر مقدس و نامقدس می‌یابد. در این جهان فضا نیز به دو بخش مقدس و نامقدس تقسیم می‌شود که محوطه مقدس در مقابل قلمرو غیر مقدس محافظت می‌شود. جهت اسطوره ای، جهت صوری نیست، بلکه هستی مستقل است، جهت فضا مقام خدایی دارد. فضا در کل به هفت منطقه تقسیم می‌شود، شمال، جنوب، غرب، شرق، بالا، پایین، مرکز زمین (دکامونوس و کاردو در تفکر رومی) در فضای اساطیری، فضای عمومی و خصوصی باهم متفاوت‌اند (فروتن، 1384).

خرید فایل