پاورپوینت مسکن و مفهوم سکونت

اسلاید 1 :
مفهوم مسکن و سکونت
- مقدمه
مسکن از جمله مهمترین مسائلی است که انسانها همواره با آن دست به گریبان بوده و در تلاش برای رفع این مساله و یافتن پاسخی مناسب و معقول برای آن بوده اند. مشکل مسکن موضوعی است که امروزه همه کشورها را به نوعی، متناسب با شرایطشان، گرفتار ساخته است. در حالی که در کشورهای پیشرفته، مسکن بُعدی از رفاه اجتماعی بوده و برنامههای توسعه مسکن بر بهبود کیفی متمرکز هستند، در کشور ما مسکن یک نیاز اولیه محسوب شده و تامین آن همردیف با تامین غذا و پوشاک به شمار آمده است. اسکان یکی از اصلی ترین نیازهای انسان است و کیفیت آن بر کیفیت زندگی تأثیر مستقیم دارد. منظور از اسکان صرفاً تأمین سرپناهی جهت سکونت نیست بلکه کلیه ی مباحث مربوط به مکان گزینی، شکل خانه، نحوه ی تصدی گری، روابط همسایگی و... را نیز در بر میگیرد. انتخاب خانه انتخابی آزاد نیست. انسان ها در تلاش اند مسکنی را انتخاب کنند که با سبک زندگی و شرایط و محدودیتهای اقتصادی و فرهنگی آنان بیشترین همخوانی را داشته باشد. که این انتخاب میتواند پارمتراهایی در زمینه سازگاری با اقلیم منطقه باشد که بررسی همه عوامل هم در مقیاس کلان هم در مقیاس خرد میتواند کمک شایانی در زمینه طراحی بنا با در نظر گرفتن ارتباط متقابل ساختمان و محیط در اقلیمهای مختلف باشد.
اسلاید 2 :
ابعاد لغوی مسکن
مسکن که در لغت بهمعنی محل سکنی گزیدن است دارای ابعاد متنوع وپیچیدهای میباشد که شکلگیری آن، بازتاب و برآیند شرایط اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، محیطی و ایدئولوژی میباشد و معنی آن با توجه به گوناگونی شرایط فوق تغییر میکند (حبیب،1383،15).
مفهوم مسکن علاوه بر مکان فیزیکی، کل محیط مسکونی را نیز در بر میگیرد که شامل کلیهی خدمات و تسهیلات ضروری مورد نیاز در بهزیستن ساکنان و بهداشت افراد است. در واقع تعریف و مفهوم عام مسکن یک واحد مسکونی نیست بلکه کل محیط مسکونی را شامل میشود و بهعبارت دیگر مسکن چیزی بیش از یک سرپناه صرفاً فیزیکی است (لطفی و همکاران، 1388: 110).
اسلاید 3 :
بهطور کلی، با توجه به تعریف مسکن در ابعاد مختلف، میتوان مسکن مناسب و بهینه را چنین تعریف کرد: مسکن مناسب عبارت است از فضای سکونتی مناسبی که آسایش، دسترسی مناسب، امنیت، پایداری و دوام سازهای، روشنایی کافی، تهویه و دارای زیرساختهای اولیه مناسب مانند آبرسانی، بهداشت و آموزش، محیط زیست سالم، مکان مناسب و قابل دسترسی از نطر کار و تهسیلات اولیه و همچنین زمینهی رشد و تقویت روابط بین اعضای خانواده (ارتباط افقی) و روابط همسایگی (ارتباط عمودی) را برای ساکنانش فراهم آورد و مهمتر از همه متناسب با توان مالی خانوار باشد (ملکی، 1382: 62).