مقاله بررسی شعر در ارتباط بین فرهنگی

مقاله بررسی شعر در ارتباط بین فرهنگی در19صفحه قابل ویرایش
بخشی ازمتن:
شعر در ارتباط بین فرهنگی
چرا ملتی در مسیر توسعه قرار میگیرد؟ مسلما در پاسخ، به یک عامل منحصربهفرد اشاره نمیشود. ولی اگر سوال، مهمترین و اساسیترین عامل توسعه یک کشور را جستجو کند، بدون شک پاسخ، فرهنگ آن ملت میباشد. طی تحقیقاتی از اهالی چند روستا در کشوری سوال شد که بزرگترین مشکلی که در زندگی با آن مواجه هستند چیست؟ پاسخ قریب به اتفاق اهالی، به کم آبی منطقه اشاره داشت. در مرحله دیگر این تحقیقات از همان جمع خواسته شد تا نظر خود را در مورد این سوال که «اگر اینجا چاه حفر کنیم، در چند متری به آب میرسیم؟» بیان کنند، پاسخ عجیب و دور از انتظاری دریافت شد: 3 یا 4 متر. تحقیق در بردارندهی این نتیجه است که: مسلما از مردمی که برای بزرگترین مشکل زندگی خود حاضر نیستند زحمت حفر 4-3 متر چاه را بر خود بپذیرند نمیتوان انتظار توسعه داشت و ملتی که چنین فرهنگی بر آنان حاکم باشد هرگز به توسعه ملی نخواهند رسید.
از میان تئوریها و مدلهای مختلفی که فرهنگ جوامع را در قالب دستهبندیهای مشخصی تعریف میکند، میتوان به یکی از معتبرترین آنها که سالهای سال در اندازهگیری و تشخیص ویژگیهای فرهنگی جوامع مورد استفاده قرار گرفته، به نام مدل مککللانداشاره داشت. در این مدل رفتار افراد و جوامع تحت تاثیر سه نیاز اساسی به شرح زیر شکل میگیرد:
• نیاز به سازندگی: افراد یا جوامعی که در آنها «نیاز به سازندگی» قوی باشد، افرادی تلاشگر و اهل چالشند. آنها از قبول مسئولیت استقبال میکنند و مشتاق تعقیب اهداف دوردست ولی باارزش و بامعنا هستند. از رقابت نمیگریزند و قابلیت بالایی در برخورد با مشکلات و حل آنها دارند. برای توسعهی خود و اصلاح کارشان نقدپذیرند و احساس همکاری و تشریک مساعی در این افراد یا جوامع بسیار قوی است.